maandag, augustus 04, 2008

Dol...

...fijnen!!!
Yes, we hebben "wilde" dolfijnen gezien gisteren op de laatste dag van onze meer-dan-2000km-trip. En dan nog in de "perzikstaat" (Georgia = Peach State). We waren tamelijk vroeg opgestaan, rustig ontbeten en dan "on the roadies" (da's trouwens de naam van een coole cd van een graaf groepke - Ben, de rekening volgt!). Bon, we reden dus van de "rand" van Savannah naar Tybee Island. Daar hadden we bij Captain Mike een "dolphin tour" geboekt. We waren ruim op tijd zodat we eerst nog enkele nectarinnen naar binnen konden spelen. Die zijn hier trouwens groter en lekkerder als "back home". Enfin, rond 11:30 vertrokken we met een volle boot. De dolfijnen lieten zich al snel zien, maar nog niet helemaal. Na een dik half uur kwamen we een tweede groepje tegen... wow, die lieten zich gewillig fotograferen (foto's volgen morgen... zit hier op de traagste pc van 't business center momenteel).
Na de dolfijntjes zijn we gaan eten... "shrimp & crab legs". Man, man, man... da's pas eten. Vettig, maar o zo lekker!!! En de garnalen zijn hier GROOOOOTTTT!!! De krabben ook trouwens ;-) Dat alles heb ik naar binnen gespoeld met een Coors Light. Wat wel cool is aan die fleskes (dat moet ge ze wel nageven) is dat de "bergen" (The Rocky Mountains, want Coors komt uit Colorado) blauw zijn/worden zolang het bier koud is. Wordt het bier warmer, dan worden de bergen witter. Zo weet ge op tijd wanneer ge de volgende moogt bestellen :-)
Na 't eten ff naar de Lighthouse (vuurtoren) en bijhorend museum(KE) gaan kijken en dan terug naar huis. Een kleine 5 uurkes in den auto, met op 't einde een MEEEGGGAAAA onweer. 'k Schweeret!!! Zo'n onweer heb ik nog nooit meegemaakt in m'n leven. Je zag gewoon niks meer voor je ogen. Nog net de knipperende pinkers van de voorligger (ze zetten hier hun 4 pinkers op als 't zwaar onweert).
Thuis aangekomen, rap de auto uitgeladen, dan naar de post (om onze postkaarten eindelijk te bussen en vervolgens boodschappen gaan doen (benodigdheden voor een spaghetti, wijn, water en coke zero).

Geen opmerkingen: