maandag, oktober 02, 2006

Boules de Berlin

Gisterenavond teruggekomen uit Berlijn... eerste indruk van de stad in één woord samengevat: GROOT!!! Vrijdagochtend een beetje "chance" gehad. Nadat het vliegtuig geland was en ik mijn eerste sanitaire stop op Duitse bodem had afgewerkt, besloot ik Volker op te bellen (ne maat die in Berlijn woont én bezoek had van Elda, een gezamenlijke vriendin uit Mexico). Ze waren net thuis vertrokken en op weg naar de Jeugdherberg alwaar we het weekend zouden doorbrengen in aanwezigheid van zo'n 200 andere UWP alumni (& aanhangsels uiteraard). En ze gingen ff langs de luchthaven van Tegel passeren om mij op te pikken ;-)
Vrijdagavond een bangelijk feestje gehad dankzij Raoul (een Mexicaanse alumni die met zijn Duitse echtgenote al 7 jaar in Duitsland woont). Hij is voor één of andere grote importeur, brand manager voor de tequila's en rums die ze verdelen. Er is serieus wat "booze" gevloeid ;-) Enkele interessante conversaties gehad met Bea (en ja, ze ziet er dus nog steeds héél goed uit, en is ondertussen ook al 4 jaar getrouwd), "Aschi" & Adrian. En op een bepaald moment mijn aandacht volledig toegespitst op Katja (een Duitse alumn). De volgende avond zou blijken dat ze een vriendje heeft :-(
Zaterdagnamiddag een tour gekregen in Berlijn centrum en nog met enkele vrienden blijven "plakken" aan de Brandenburger Tor. 't Was gezellig. Koffietje gedronken met zicht op die deur, terwijl er wat verderop een paar Indianen (hoogstwaarschijnlijk Peruanen aan de muziek te horen) een paar "traditionele" dansen & muziek ten toon aan 't spreiden waren (met als voornaamste doel hun cd's te slijten aan de massa toeristen). Tijdens de koffie over van alles en nog wat gepraat met Bea, "Aschi", Adrian en Inger (een toffe & interessante Nederlandse die voor het nieuwe UWP werkt; zij was tevens mijn busdate die dag).
's Avonds was 't het traditionele feestje met "the band that never plays" wat dit jaar echter in mineur is geëindigd. De mensen van de jeugdherberg kwamen om 23u reeds klagen?! Ze wisten nochtans op voorhand wat er op 't programma stond. Enfin, bon, soit... we zijn dan verder getrokken naar de lobby van een hotel wat verderop en hebben daar nog tot een uur of half 3 met zo'n 35'en een minifeestje gehouden.
Gisteren een lift gekregen van Annette (eigenlijk van haar vriendje Christian... 't was zijn auto) richting luchthaven van Tegel en vervolgens naar den Belgique gevlogen.

't Was weer veel te snel voorbij :'-(

Volgend jaar is 't in Duisburg te doen en Annette (mein Honighäschen) zit mee in 't organisatiecomité... ze gaan hoogstwaarschijnlijk ineens heel 't spel afhuren zodoende dat we op zaterdagavond geen situatie als dit jaar meer krijgen ;-)

1 opmerking:

David aka Letman zei

Berlijn is een van de prachtigste steden die ik al bezocht heb!