zaterdag, juni 16, 2007

dé Swa...

...gaat dan blijkbaar toch naar Wankerlecht. Spijtige zaak alweer voor 't Belgische voetbal én voor den Beerschot. 'k Verklaar mij nader... zodra er in één of andere eersteklassevoetbalclub één speler begint bovenuit te steken, dan staat Schanderlecht klaar om ze weg te kopen. 't Ergste van al is dat ze er dan nog niet de volle pot voor willen betalen. Pfff! Enfin, voor dé Swa zelf... 'k kan da wel begrijpen dat hij naar ginder zou trekken. Op 3 jaar tijd van onbekend voetballerke in 3e klasse tot topscorer in 1e klasse: chapeau! 'k Hoop van harte dat hij daar ni "wegkwijnt" zoals zovele andere talentvolle voetballers. Van mijn part mag hij zowel Frutos als Tchité naar huis spelen ;-)
Wat den Beerschot betreft, we zullen er wel te boven komen zeker? Maar 't had toch wel chique geweest... 't seizoen starten met zowel Cavens, Dosunmu én Sterchele in de spits. 't Klonk té mooi om waar te zijn. Swat, als ze nu de volle pot krijgen voor Swakke én ze investeren dat in ne goeie keeper, dan gaan we volgend jaar toch nog potten breken. Mark my words!

11 opmerkingen:

Geert Gitaar zei

hola hola hola, effe ingrijpen.

1) de geldwolf gaat niet naar Anderlecht. zijn looneisen zijn terecht belachelijk gevonden.

2) het is anderlecht die de andere clubs laat leven door voor meneerkes à la Sterchele 2,5 miljoen euro te willen betalen, om maar 1 voorbeeld te noemen. het is m.i. niet slecht dat het geld van anderlecht eens in het binnenland blijft. waar halen clubs à la Scheetworp anders zoveel geld bij mekaar ?

ik heb deze keer gewonnen. Duvel verdiend.

Anoniem zei

Ondertussen is Standard wakker geworden en Anderlecht houdt niet van twijfelaars dus....

Rafke Magic zei

hmmm... hoeveel vraagt Anderlecht nu weer voor Tchité??? een kleine 4 keer meer dan ze voor Françoiske willen betalen???

ik citeer uit www.anderlecht-online.be:

"Volgens Franse bronnen zou Lille een bod van zeven miljoen euro hebben uitgebracht op Mémé Tchité. De vraagprijs van Anderlecht bedraagt echter tien miljoen."

en hoeveel hebben ze er voor betaald destijds?

Mijn inziens is dus de vraagprijs van Beerschot voor Sterchele niet zo overdreven. Dus wie zorgt er eigenlijk voor die belachelijke vraagprijzen? Een klein clubke uit het Antwerpse alwaar de grote Nederlandse clubs jarenlang de jeugdspelerkes zijn komen wegplukken voor een appel en een ei of het grote Anderlecht?

Iets om over na te denken misschien op een zomers terraske... gij krijgt uwen Duvel, maar ge moogt mij tegelijkertijd trakteren op ne Rochefort 8° ;-)

Rafke Magic zei

bronvermelding:
http://www.anderlecht-online.be/article.php?id=7431&from=news&lang=ned

PS van mij mag dé Swa gerust blijven... dan treden de Ratten volgend jaar immers met 3 spitsen aan en gaan er nog meer potten gebroken worden ;-)

Mzungu zei

Toch wel redelijk onnozel van Sterchele om te praten met Standard als je het mij vraagt. In zo'n duivenkot zal zijn carrière nooit een positieve evolutie meemaken volgens mij. Zie maar naar Bouchouari bijvoorbeeld. En daarenboven is het algemeen geweten dat Standard zijn Belgische spelers zwaar onderbetaalt. Toch raar wat de geur van geld allemaal doet met mensen.

Anoniem zei

Herman Van Holsbeeck dwingt stilaan respect bij mij af, al is het maar dat hij niet met zijn kl***n laat spelen door zo'n jeanetten die verdomme al blij zouden mogen zijn dat ze een plaatje in de RSCA kern zouden krijgen. Want Frutos en Thchité uit de ploeg spelen ? Gimme a break hé... Sterchele past thuis in het rijtje Gabor Torma, Luigi Pieroni,...Goed voor een uitschieter bij een middenmoter maar veel te plat voor de top.

Trouwens de prijs van GBA is wel erg snel gezakt van 4 miljoen naar 2 miljoen, de opgefokte hype ten spijt. Ze gaan straks nog blij mogen zijn dat hij verkocht geraakt of ze gaan in het rood.

Rafke Magic zei

de prijs is ni gezakt...

Anoniem zei

Teletekst pagina 513 bevestigd nochtans dat verhaal Rafke...

De entourage van François Sterchele slaat nog niet in paniek. De interesse van Standard is al bekend, maar ook een
Duitse club roert zich in het verhaal.
Die Duitse subtopper zou ook Germinal Beerschot gelukkig kunnen maken, weet HNB. De Duitsers zouden immers de
initiële transferprijs voor Sterchele op tafel willen leggen.

Bij Standard maken ze zich dan weer sterk dat ze het bod van Anderlecht (2 tot 2,5 miljoen) dat GB aanvaardde, kunnen ophoesten.

Rafke Magic zei

Teletekst... die zijn, en zeker wat 't Kiel betreft, al vééééél mis geweest, zenne.
Ge moet de pers ni altijd geloven ;-)

Anoniem zei

Aimé Antheunis beweerde nochtans in Studio één (maandagavond editie) nog niet zolang geleden dat hij 4 miljoen euro moest opbrengen. Dus ik ben toch geneigd hier geloof aan te hechten.

Rafke Magic zei

idd 4 en niet 2 of 2,5, hé