donderdag, mei 17, 2007

Ruimte Berg

Afgelopen weekend was het dus zover... we gingen naar Disneyland Parijs. 's Zaterdags met z'n allen op den TGV, want "met de trein is altijd een beetje reizen" :-)
Bij aankomst werden we onthaald met warme én koude drankjes, donuts (hmmmm, donuts), cakejes, etc... Daarna waren we een tweetal uurtjes vrij, waarvan de mental coach en ikzelf gebruik maakten om onze souvenirkes te gaan kopen in Disney Village. 't Was trouwens prachtweer! Ongelooflijk eigenlijk, want bij 't vertrek in België was 't eerder miezerig en onderweg naar Marne-la-Vallée hebben we een paar onweerkes gezien.
Rond 17:30 gingen we met z'n allen op de foto, samen met de gastheer en de gastvrouw uiteraard (Micky en Minnie... beiden zijn groter dan ik?!). Vervolgens was er "den aperitif" en daarna het avondmaal. Voor de kleinsten onder de believersfamilie (want we zijn nog altijd believers ondanks alle "geruchten" en angsten en whatever...), was er constant animatie voorzien en 't lijkt alsof ze zich goed geamuseerd hebben. Vlak voor 't eten was er ne speech van den chief van de Alti groep en hij nam de tijd om vragen van ons te beantwoorden. I still feel good about it!
Enfin, na 't eten ben ik met de mental coach ff afgezakt naar Disney Village om iets te gaan drinken, maar... dat was buiten de ellenlange files voor elk café/restaurant/bar gerekend. Enfin, bon, soit... wij terug richting hotel. In één van de bars vonden we een resem collega's (en partners) die daar precies al een tijdje stonden ;-) We hebben hen dan ff vergezeld alvorens te gaan slapen. De andere believers zijn toen afgezakt richting Disney Village... wat sommigen misschien beter niet gedaan hadden :-D
's Zondags was het dus mijn dag (Magic Sunday) en mochten we reeds vanaf 8u 't park in. Hmmm... in Frankrijk hebben ze 't nog ni goe begrepen precies. De bedoeling is wel dat àlle attracties open zijn en niet enkel de paardenmolentjes en souvenirshops! Megabummer dus!!! Enfin, na wat rondgewandeld te hebben, bleek de "ruimte berg" attractie ook open te zijn. Voor ik goed en wel wist wat het was, zaten we al met z'n tweetjes in zo'n karretje. Eerst keisnel de hoogte in geschoten (toen was 't nog tof) en dan den donker in (da was al wa minder). Nu moet ge weten dat Rafke al sinds jongsaf probleemkes heeft met z'n evenwichtsorgaan. Maw bepaalde informatie wordt niet goed verwerkt, waardoor ik andere signalen vanuit mijn central unit doorgestuurd krijg naar m'n andere organen. Enfin, de ruimte berg dus... plots zit je in het donker met hier en daar wat flashy lichtjes (die planeten voorstellen) die af en toe oplichten. De "roller coaster" gaat ondertussen overdekop, omhoog, omlaag, ... zolang ik die dingen niet zie, gaat het dus (goed) fout (zelfde effekt als wanneer ik op een plezierjacht in de voorste kamer zit met de gordijnen gesloten). Enfin, 'k ben er dus tamelijk bleek uitgekomen en heb effe een rust/zitpauze moeten inlassen. Voor diegenen die roddelberichten hebben ontvangen... er zijn geen body fluids die langs de orale weg m'n lichaam hebben verlaten.
Oh ja, voor we 't park betraden, was er een klein onweertje losgebarsten en zagen we ons genoodzaakt een knalgele poncho te kopen. Na m'n space mountain avontuur hing die trouwens "in frenne van één".
Bon, na het "rusten", werd Adventure Isle geopend met o.a. de Indiana Jones attraktie (waarvoor ik ff moest passen). 't Was wel de moeite qua decors en dergelijke. Dat hebben ze goed overgenomen van hun Amerikaanse broertjes.
Om een lang verhaal kort te maken... 't was een keileuk weekend, maar 'k was blij dat ik 's zondagsavonds in m'n eigen bedje lag (da's toch nog altijd de max).
Oh ja, foto's volgen nog...

Geen opmerkingen: