dinsdag, juli 29, 2008

Wakulla Springs


Gisterenochtend na 't ontbijt richting Wakulla Springs vertrokken. Eerst nog ff verkeerd gereden ('t is een niet-gps gekend gebied), maar uiteindelijk met behulp van de gps map en logisch redeneren toch de ingang van het park gevonden.
De eerst volgende "boat ride" was om 10:40, maw een klein uurke wachten (we hadden die van 9:40 net gemist). Ondertussen kwamen er meer en meer wolken opzetten, maar dat zou de pret niet bederven. Wat volgde was ongelooflijk: alligators, schildpadden (hard & soft "shell"), een Mannatee (een zeekoe), slangen en exotische vogelsoorten. Zelfs Nederlanders :-) Toen de gids (verkeerdelijk) aan 't uitleggen was dat er een "walvis" lag naast ons, riep er plots een dame "Waaaw, een haai!!!", waarop ik repliceerde "Nope, whale = walvis" :-D
Anyways, 't was een coole belevenis. In Wakulla Springs zijn ook verschillende "bekende" (maar tevens oude) films opgenomen, zoals o.a. 2 Tarzanfilms (1941, 1942), Creature from the Black Lagoon (1954) & Airport 77 (1976). Blijkbaar heeft het Amerikaanse leger er vroeger ook "commando's" getraind. De Springs zelf hebben een debiet van 400000 gallon per minuut (da's 1,6 miljoen liter)... asjeblief, dankuwel!
Daarna was 't vooral autorijden... een goeie 5 uur, want we hebben onderweg nog 2 accidentjes "gezien (en in de file gestaan). Ah ja, als 't hier regent, dan regent het fameus!!!

Geen opmerkingen: