donderdag, mei 14, 2009

just a "little" change...

In onze branche kan je af en toe eens goed lachen. Eén van de betere grappen is wanneer er iemand komt vragen om "een kleine wijziging" te maken aan een programma of een rapportje of een setup. Vanavond was er ook weer zo'n simpel aanpassingske nodig. Wat voor sommige mensen "simpel" lijkt, kan in IT termen soms extreem moeilijk zijn. Zeker als een project "live" is en er dus voor een bepaalde aanpak gekozen werd die soms helemaal niet meer "simpel" aan te passen is (afhankelijk van de afspraken en voorwaarden gemaakt in 't begin van het projekt). Anyways, 'k heb de vraag bestudeerd en gelukkig is het in dit geval inderdaad géén al te zware ingreep (en dat is gezien de omstandigheden eigenlijk redelijk uitzonderlijk). Enfin, met een beetje geluk is 't morgen op een dik uur geklaard, maar voor 't zelfde geld had het een volledig herschrijven van de code kunnen worden.
Dit gezegd zijnde, was ik daarstraks verrast toen ik terugkwam van "the gym". 'k Had 3 gemiste oproepen en 2 voice mail messages. Blijkbaar was er op den bureau iets misgelopen. Enfin, heb snel m'n pc opgestart en via VPN geconnecteerd. Waarom het proces dat had moeten starten niet gestart is, is stil een raadsel (maar 'k vermoed dat het met autorisaties te maken heeft). 'k Heb het zelf snel opgestart en een tiental minuten was dat probleem van de baan.
Na een heet en deugddoend bad, was ik aan m'n avondeten begonnen en plots... yup, alweer m'n telefoon die van zich liet horen. Nu was 't een ander probleemke. Ook hier lijkt het me een autorisatieprobleem en we zullen morgen een uurke testen met een testuserid (wat vorige week trouwens wel lukte). Soit, alle problemen zijn van de baan... denk ik toch, 'k zal m'n telefoon nog maar ff laten aanstaan zeker?

Geen opmerkingen: