zondag, december 14, 2008

Bob

Nee, 'k ga het hier niet over één van m'n beste maten hebben (sorry, MxM) en ook niet over de anti-alcohol campagne van onze overheid (hoewel ik daar wel een beetje achtersta), maar... over ons nationaal olympisch vrouwenteam bobslee. Blijkbaar is het toch nog niet écht een héél populaire sport, althans niet op Google. 't Is vrij moeilijk om degelijke info over de meest recente wedstrijden te vinden (de eerste hits zijn "stories" uit 2003, 2004), maar mits een beetje doorzettingsvermogen, kom je er wel.
Als ik de huidige ranking bekijk, dan ben ik een beetje laat met deze post om "uit te pakken". Een dikke maand geleden, stonden Elfje, Leen & Eva immers nog respectievelijk op de 2e, 6e en 8e plaats. Aan de andere kant, als je bekijkt hoe kort (want lang kan je het niet echt noemen) deze dames bezig zijn, is een CHAPEAU hier sowieso op z'n plaats.
Deze jongedames verdienen alle steun die ze kunnen krijgen!!! 'k Weet het, wij Belgen zijn niet écht meer nationalistisch ingesteld... althans, diegenen die nog in België wonen. Want, de Belgen die niet meer in België wonen, hebben wél nog/terug het nationalistische gevoel!!! 'k Heb het er vorige week nog met een landgenoot die ook in de VS woont over gehad. Eigenlijk mogen wij héél blij zijn dat we Belgen zijn. Ondanks ons klein landje, zijn wij toch GROOT in cultuur, we zijn mondig (in meerdere talen), culinair staan we zeker op een hoog niveau én zonder twijfel hebben we het beste bier, de beste chocolade én de beste frieten van de hele wereld!!! Eat that ;-)
Dus waarde landgenoten, kweek terug wat van dat nationaal trostgevoel en moedig deze dames aan voor hun komende wedstrijd in Königsee (Duitsland), begin volgend jaar (van 4 tot 11 januari).

Hier nog een paar links:
link één
link twee

1 opmerking:

Anoniem zei

watch this !

Geert Gitaar