zondag, januari 14, 2007

WE DIT IT!!!

Na alle perikelen en stresstoestanden van de afgelopen dagen, zijn we (unserem Frost, de Witte, onzen Beir, Mr Nuts, de Seppe, Cabuske en ikzelve) erin geslaagd om alle afbraakpuin (bestaande uit: houten latten van een vals plafond, houten balkjes waarop die latten waren bevestigd, plaasterwerk & vezel"crap" van in de 70'ies, en vooral veel stof) uit mijn appartement te verwijderen en in een container van 8m³ te deponeren. De container stond wel degelijk op 't straat (die we de avond ervoor halvelings officieus hadden afgezet met verkeersborden, thanks MXM & family). De houten latten & balkjes hebben we deels via touwen naar beneden laten zakken en deels te voet via onze ongelooflijk onhandige draaitrap naar beneden gebracht. De keukenkasten zijn ook via de traphal gepasseerd. Het échte puin is via een stortkoker die steunde op een lange ladder en beneden uitkwam op:
- eerst gewoon 2 vezelplaten, met de bedoeling om ze daarna gemakkelijk te kunnen "overschuppen" in een kruiwagen
- daarna rechtstreeks in de kruiwagen.
De eerste manier was om zoveel mogelijk "stofoverlast" te vermijden, maar 't bleek al snel dat de hoeveelheid stof die vrijkwam in quasi alle scenario's 't zelfde zou zijn. Nou, dan was de kruiwagenoplossing een pak efficiënter uiteraard. Onzen Beir en Mr Nuts hebben boven 't puin ingeschupt, de Seppe heeft ondertussen nog een kamerke verder ontdaan van bezetting, en unserem Frost, Cabuske en ikzelf stonden beneden in voor de kruiwagens, stofoverlastbeperking en vullen van de container (en tevens ook alles goed te spreiden).
Zodra de container was opgehaald, heeft unserem Frost de oprit afgespoten en heb ik de traphal gedweild. Daarna ook nog eens met een dweil door 't appartement (hal & keuken volledig, maar in de woonkamer enkel een strook vrijgemaakt). Vervolgens zijn we de verkeersborden gaan terugbrengen, en gaan douchen en pas daarna gaan eten ('t was ni echt een gezond uur, maar da kon mij effe ni schelen). 't Zit er voorlopig effe op (héél effe dan... want vermits ikzelf heel de tijd beneden heb meegeholpen, ben ik vergeten opdracht te geven om de keukenraam ook effe vrij te maken... dat moet nog vóór aanstaande vrijdag gebeuren... fuck, damned, hell and devil). Morgen maar eens met het buurmeisje bellen wat voor haar de meest ideale dag is mbt de geluidsoverlast.

Soit, aan iedereen die heeft geholpen op wat voor manier dan ook: NEN DIKKE MERCI!!!

Geen opmerkingen: