woensdag, oktober 22, 2008

first "parking ticket" in the US

Hoewel ik 's avonds nog speciaal aan de "valet dude" gevraagd heb waar ik kon parkeren (want in 't weekend was 't immers gratis) en die antwoordde "next to the hotel, you'll have to pay as of 8am", was ik stomverbaasd toen ik rond kwart voor 8 (nog half in m'n pyama en met "ontploft" haar) de koude trotseerde om geld in de automaat te steken, een boete achter m'n ruitewisser zag steken. Vijfentwintig ballen!!!
Soit, na 't inpakken zijn we een public parking gaan zoeken en hebben er ééntje gevonden op New York Avenue (vlakbij het witte huisje). Op 't gelijksvloers van het gebouw was een breakfast restaurantje alwaar we zoals "locals" ontbeten hebben.

Daarna zijn we op weg naar het "international spy museum" het huis waar Abraham Lincoln is gestorven (hij werd beschoten in het Ford's Theatre aan de overkant van de straat). Na het spionagemuseum (wat toch redelijk interessant was... 't één en ander te weten gekomen over spionage in en rond Berlijn) zijn we naar het National Museum of the American Indian geweest. 'k Was eerlijk gezegd té moe om er van te genieten. Het gebouw zelf was een "beautyke". Dan, nog altijd zonder eten, zijn we richting thé Capitol gestapt. Brute pech, want ze waren net begonnen aan de "preparation for the presidential inauguration" (alles afgesloten en tamelijk veel security en politiemannen). Maw, we konden de trappen niet betreden, laat staan naar binnen gaan. We zijn dan iets verder naar de Supreme Court building gegaan.
Vervolgens hebben we de metro genomen richting parkeergarage en zijn we gaan lunchen (allé, predineren eigenlijk want 't was al 16u) op een extreem zonnig terrasje bij Starbucks.
Toen was 't tijd om een einde te maken aan ons citytripke en zijn we richting "Dulles Towncenter" gereden.

Geen opmerkingen: