donderdag, januari 19, 2006

logica?!

Jawadde... wa nen dag! Enkele zware probleemkes op 't projekt. Sommigen zijn te wijten aan "database issues" (ik zou zelf nooit voor dezelfde kiezen, maar wie ben ik), anderen aan het gebruik van "non cumulative key figures"... grijs haar krijg ik er van (allé, ni echt... ben den oudste van 4 zonen en den enige thuis die nog geen grijs haar heeft, ha)!!! Alsof dat nog niet genoeg was, kwamen de collega's uit het CRM/Technical Support team nog wa extra "probleemkes" voorschotelen.
'k Ga ni echt in technische details treden, want da's pretty boring. Maar... één van de "standaard toolkes" die wij horen te gebruiken, is toch wel (op z'n minst gezegd) poverkes geprogrammeerd. Daarstraks eens ff de code bekeken en men maakt daarin als het ware gebruik van omgekeerde logica. In plaats van een jobke te laten uitvoeren voor de geselekteerde gebruikers, voert men eerst da jobke uit voor iedereen om dan vervolgens de resultaten van de niet-geselekteerden te verwijderen?! Dit gaat mijn Cernumklakske te boven ;-)
Morgen een copieke pakken en een "normale" logica inbouwen. 'k Ben eens benieuwd! Dit lost al één van onze grootste problemen op. Wie weet kunnen we 't wel "generaliseren" en verkopen aan die mannen in Walldorf? Geert, let's talk over pizza & beer!
Bon genoeg gezeverd... tijd voor ontspanning, en een klein "barryke" ;-)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

De meeste mensen die dit hier lezen, gaan het niet echt snappen. Maar een "Barryke" van tijd tot tijd, kan inderdaad wonderen doen ;-)

Anoniem zei

Nee ik snap er inderdaad niet echt veel van, maar ja dat zal de taalbarriere zijn ;)
toch maar eens een woordenboek Vlaams - Nederlands kopen.

unne knoevel out Vallekeberg (en dat is dan weer Limburgs),

Alexandra (E96)